Технологичния гигант Apple планира нова услуга, която ще позволи на малките фирми

...
Технологичния гигант Apple планира нова услуга, която ще позволи на малките фирми
Коментари Харесай

Apple превръща iPhone в ПОС терминал

Технологичния гигант Apple планира нова услуга, която ще разреши на дребните компании да одобряват заплащания непосредствено посредством своите iPhone без спомагателен хардуер.

Компанията работи върху новата функционалност от 2020 година, когато заплати към 100 милиона $ за канадски стартъп, наименуван Mobeewave, който създаде технология за приемане на заплащания с докосване на кредитна карта към смарт телефон.

За да одобряват заплащания на iPhone през днешния ден, търговците би трябвало да употребяват терминали за заплащане (ПОС), които се включват или се свързват с телефона посредством Bluetooth. Новата функци обаче ще трансформира iPhone непосредствено в терминал за заплащане, позволявайки на потребителите да инициират плащания с допиране на кредитна карта или различен iPhone върху гърба на смарт телефона на Apple.

Този ход може да засегне доставчиците на заплащания, които разчитат на iPhone на Apple за улеснение на продажбите. Пример за подобен снабдител на заплащания е Square на компанията Block Inc., който сега господства на пазара. 

Ако Apple разреши на някое приложение да употребява новата технология, тогава Square може да продължи да приема заплащания посредством устройства на Apple, без да е належащо да се тревожи за основаването на личен хардуер. Ако Apple обаче изисква от търговците да употребяват Apple Pay или лична система за обработка на заплащания, това може да се конкурира непосредствено със Square. 

Очаква се Apple да стартира да пуска новата функция чрез актуализация на софтуера през идващите месеци. 

iPhone няма да е първото устройство, което има технологията за приемане на заплащания, създадена от  Mobeewave. Samsung, който поддържа канадската компания при основаването й и преди тя да бъде продадена на Apple, вкара приемане на кредитни карти с допиране до своите устройства още през 2019 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР